AkiAiromaa

Onko EU:n talouskriisi vain korporaatioiden imperialismia?

  Talouskriisi luonnollisesti euroalueen kansalaisena kiinnosti minua ja törmäsin sattumalta venäjän RT televisiokanavan sivuille koska halusin saada näkökulmaa aiheeseen oman kulttuurialueeni ulkopuolelta. Historian opiskelujeni vuoksi tiedän ettei koskaan ei voi tietää mikä on propagandaa ja mikä jos hakee tietonsa yksinomaan omalta kulttuurialueeltaan eli tässä tapauksessa STT:ltä, BBC:ltä tai FOX:lta ym.

  Natsi saksakin oli korkeakulttuuri ja hyvinvointivaltio eikä kansalaisilla ennen toisen maailmansodan loppua ollut propagandasta johtuen ollut mitään hajua niistä hirveyksistä joita valtio heidän nimissään maailmalla teki. Se paha oli joku muu kuin oma maa, sitä piti puolustaa. Joka tapauksessa...

  Törmäsin talouskriisin alla erääseen mielenkiintoiseen haastatteluun. Siinä entinen IMF:n, YK:n ja USA:n valtionvarainministeriön sekä presidentin konsultti kertoi millaisia komennuksia hänellä on aikoinaan ollut. Sisäpiiriläisiä siis parhaimmillaan. Hänen nimensä oli John Perkins. Haastattelu vakuutti joten päätin etsiä lisää haastatteluja. Huomasin että hän oli ollut Islannin valtakunnallisessa televisiossa haastateltavana ennen IceSave äänestyksiä.

  Hänen työhistoriansa oli vakuuttava. Huomasin hänen kirjoittaneen myös 3 kirjaa. Mieleeni juolahti heti epäilys: Kaveri yrittää vain myydä kirjojaan näillä "paljastuksilla". Riensin siis internetin ääreen etsimään paljastuksia ja kritiikkiä hänestä. Googlen haku löi tyhjää. Ainoa kritiikki mitä löysin olivat yksittäiset kommentit "he's just trying to sell books".

  Olin aivan ällikällä lyöty, miksei BBC tai Yle ollut kutsunut häntä haastateltavaksi? Hän kelpaa neuvomaan presidenttejä muttei ylitä haastattelurimaa mediassa, ei edes Yle:lle? En voinut ymmärtää tilannetta. Soittelin ja lähettelin sähköposteja aikani Euroopan isoimmille uutistoimistoille mutta soittopyyntöihini tai maileihini ei vastattu.

Turhauduin! Otin itse suoraan yhteyttä Perkinsiin ja sovimme haastatteluajan Skypeen internetissä. Kahden viikon päästä istuin kasvotusten internetissä miehen kanssa joka on paljastanut hätkähdyttäviä salaisuuksia taloudellisesta sodankäynnistä. Käteni hikosivat ja ääni vapisi kun jutustelimme hetken ennen varsinaista haastattelua, ja syystä!

  John Perkins on pääekonomisti ja kirjailija. Hän on toiminut pääekonomistina merkittävässä kansainvälisessä konsulttiyrityksessä nimeltä Chas. T. Main incorporated.

  Perkins on neuvonut talousasioissa Maailmanpankkia, YK:ta, Kansainvälistä valuuttarahastoa, Yhdysvaltain valtiovarainministeriötä, Fortune 500:a yrityksiä sekä lukuisia valtioita ympäri maailmaa.

  Hän on työskennellyt suoraan valtionpäämiehien ja suurten yritysten toimitusjohtajien kanssa. Hänen taloutta ja geo-politiikkaa käsitteleviä kirjojaan on myyty yli miljoona kappaletta. Ne ovat olleet kuukausia mm. New York Timesin bestseller-listalla, ja kirjoja on julkaistu yli 30 kielellä.

  Perkinsin teos "Confessions of an Economic Hit Man", mikä suomeksi tarkoittaa taloudellisen ammattitappajan tunnustuksia, oli peräti 70 viikkoa New York Timesin Bestseller-listalla. Kirja paljastaa hätkähdyttäviä yksityiskohtia kansainvälisestä lahjonnasta, kiristyksestä ja korruptiosta.

  Hänen toinen teoksensa "Secret History of the American Empire", joka myöskin on New York Timesin bestseller, kertoo laittomista operaatioista ja hankkeista, joilla ollaan onnistuttu luomaan maailman ensimmäinen aidosti maailmanlaajuinen imperiumi (jonka luomisessa esimerkiksi Roomalaiset aikoinaan epäonnistuivat)

  Perkinsin kirja "Hoodwinked" on suunnitelma maailmantalouden uudelleen rakentamisesta. Perkinsin tarjoamat ratkaisut eivät ole tilanteen "normalisointia" tai paluuta entiseen. Sen sijaan hän haastaa meidät nousemaan tilanteen yläpuolelle, irrottautumaan riistokapitalismista ja siirtymään uuteen aikakauteen tavalla, joka on muutosvoimaisempi kuin maatalous ja teollisuusvallankumous aikanaan.

  Hänen kirjoituksensa käsittelee toimia ja askeleita, joita jokainen meistä voi ottaa, ja ryhtyä osaltaan luomaan kestävää ja rauhanomaisempaa maailmaa.

  Perkins on perustaja ja hallituksen jäsen epäkaupallisissa Dream Change ja Pachamama Alliance järjestöissä, joiden tarkoituksena on luoda maailma, jonka lapsemme haluaisivat periä.

  Perkins on luennoinut yli 50 yliopistossa ympäri maailmaa, ja hän on kirjoittanut kirjoja mm. alkuperäiskulttuureista ja niiden muuttumisesta. Hän on ollut esillä lukuisilla mediaforumeilla, suurimmilla ulkomaisilla TV kanavilla sekä sanomalehdissä, esiintynyt useissa dokumenttielokuvissa ja hänen artikkeleitaan on julkaistu lukemattomissa lehdissä.

  Myyntimenestyksestään huolimatta Perkinsin saavutukset eivät ole saaneet laajempaa huomiota valtamediassa.

  Tässä huhtikuussa 2011 tekemäni haastattelu. Harmillisesti ainoa media joka sen suostui haastatteluni julkaisemaan oli sensaatiohakuinen www.verkkomedia.org, hammasta purren suostuin heidän pyyntöönsä julkaista sen heidän nimissään. Parempi se kai kun ei mitään?

Kyseisen haastatteluni linkki, CC napista oikealta saa tekstitykset:
KLIKKAA TÄSTÄ YOUTUBEEN

  Kysymys siis kuuluukin, onko talouskriisi räätälöity ja suuryritysten imperialismia? Pelottava skenaario, ihanteellista olisi jos hänen syytöksensä käsiteltäisiin julkisesti. Epäilen että yksikään eurooppalainen media uskaltaa uhmata rahan valtaa, nähtäväksi jää. Varsinkin kun mediaa hallitaan epäsuorasti mainosrahojen kautta. Yle voisi ehkä vastata haasteeseen.

Blogin moderointilinja:

"Argumentum ad Hominem" kommentit moderoidaan automaattisesti. Voit tutustua aiheeseen täällä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_homine"Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Aihe on arka ja uhkaa valtaeliittiä ja sen takia jää vaille suuren yleisön huomiota. Hyvä kun laitoit sen tänne. kiitos !

Käyttäjän AkiAiromaa kuva
Aki Airomaa

Eipä kestä kiitellä, oma lehmä tässä on minullakin ojassa. Myös suomen valtaapitäviä peloitellaan ottamaan ja antamaan lisää velkaa. Kun AAA luokituksen pankkejakin on lähihistoriassa kaatunut en näe niillä mitään arvoa. Se että Suomella on AAA luokitus ei takaa mitään.

Perkinsin kuvailema imperialismi ja yksityistäminen on lisäksi jo suomessa, tässä muutama aiheeseen liittyvä uutinen:

IMF - Yksityistäkää:
http://www.uusisuomi.fi/raha/111199-vakava-vaatimu...

Suomen vesivarannot kiinnostavat Yhdysvaltoja:
http://www.uusisuomi.fi/raha/114278-suurlahettilas...

Tapio Niemi

Valaiseva haastattelu jonka kaikkien tulisi nähdä.

Käyttäjän AkiAiromaa kuva
Aki Airomaa

Jos aihe kiinnostaa enemmänkin yksityistämiseen liittyviä linkkejä löytyy googlesta pilvin pimein. Suosittelen myös dokumenttia "Life and Dept":

http://www.youtube.com/watch?v=e-ZE2L3_980

Se kertoo Jamaikasta ja siitä miten omavarainen maa 1) avattiin velkaorjuuttamalla kilpailulle 2) ajettiin konkurssiin ja 3) siitä tehtiin yksi uusi hikipajamaa Yhdysvaltalaisille yrityksille. Dokumentissa on haastateltu maan entisiä johtajia jotka kertovat kivi sydämellään omasta korruptiostaan.

Voisin muuten kysäistä Perkinsiltä kuka heistä hoisi Jamaikan alasajoa, ehkäpä hän tietää?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Miksi ei Huusko voisi laittaa tätä karuselliin? Mitä siitä muka seuraisi? Tulisiko Herlinille ja Huuskolle silloin ongelmia?

Käyttäjän AkiAiromaa kuva
Aki Airomaa

Jos katsot Uusisuomi.fi etusivun ylälaidassa olevaa mainosta saat melko tyhjentävän vastauksen kysymykseesi? Sano vain rohkeasti jos et ymmärtänyt vihjettä.

Jukka J. Rintala

Hyvä teksti, ja erittäin hyvä haastattelu. Kiitokset siitä. Perkins on kova mies, ja häntä jos ketään tulee ihmisten kuunnella, mikäli haluaa ymmärtää maailmanpolitiikan ja -talouden toimintaa. Toivottavasti joku ottaa tehtäväkseen hänen kirjojensa suomentamisen.

PS. Jos et olisi halunnut haastattelua Verkkomedian YouTube-kanavalle, miksi et vain laittanut sitä omalle, Zeitgeist-liikkeen tai Suomen talousdemokratia ry:n YouTube- tai Vimeo-kanavalle?

Käyttäjän AkiAiromaa kuva
Aki Airomaa

Kiitos kommentistasi.

Olisin aikanaan laittanut tämän tekstin omalle kanavalleni jos sellaista olisi ollut. Tunsin että se olisi ollut ns. sosiaalisten pisteiden keräilyä omia tunnustus itselleni ja olisinkin mieluummin nähnyt haastattelun valtamediassa.

Verkkomodialla on paljon hyviä kirjoituksia jos ei oteta lukuun näitä kaksoispropagandalle altistuneita ilmastonmutos hölynpölyjä. Verkkomedian mukaan termofysiikka on huuhaata, siksi allekirjoittaudun ulos koko hölmöilystä.

Saahan sitä pojat tietenkin puuhata mitä puuhaavat. Harmi että Ollin artikkelit ilmastonmuutoksesta vetävät maton alta koko verkkomedialta. Tarjosin haastattelua myös talousdemokraateille muttei se, kuten sanoin aiemmin kelvannut muille instansseille.

Joka tapauksessa, yhtä kaikki Perkinsin todistajan lausuntoja ei voi sivuuttaa yksikään kriittinen ajattelija. Olen onnellinen että edes 15,000 katsojaa on nähnyt ko.:n haastattelun. Siitä on hyvä jatkaa.

Petteri Sahinjoki

Mikä IMF oikeasti on, kuka tai ketkä sen takana ovat, ketkä sen oikeasti omistavat ?

Nimillä kun pystyy vieläkin hämäämään ihmisiä nykypäivänä.
Esim. FED:n tapauksessa sanat "Federal" ja "Reserve", eivät oikeasti tarkoita kansallista tai varantoa.

Mielestäni talouskriisit on räätälöity jo rahan syntymekanismiin. Talouskriisin ajankohtaan on voitu yrittää vaikuttaa rahanpainantaa säätelemällä eli taloudessa vellovaa rahamäärää säätelemällä. Korkojen nosto on keino vetää rahamassaa poispäin takaisin pankkeihin, ja korkotason laskulla puhalletaan kuplaan lisää ilmaa. Tätä käsittääkseni EKP yrittää epäsuorasti tehdä?

Nyt on saavutettu jonkinlainen velkasaturaatio yksityisektorilla. Nyt kuplan puhaltamiseen on tullut siis vaikeuksia. Siksi valtioita huudetaan apuun, ottamaan lisää velkaa ns. pelastuspakettien muodossa.

Käyttäjän AkiAiromaa kuva
Aki Airomaa

Pahoittelen että vastaus kesti näinkin kauan:

"Mikä IMF oikeasti on, kuka tai ketkä sen takana ovat, ketkä sen oikeasti omistavat ?"

IMF:n omistavat aikuisten oikeasti siihen kuuluvat jäsenmaat eikä tähän itsessään liity mitään hämärää. Hämäräksi touhu menee kun aletaan sitten katsomaan ketkä omistavat ja dominoivat näiden maiden päätöksentekoa. En edes vitsaile sanoessani näiden maiden hallitusmuotojen olevan plutokratia.

"Nimillä kun pystyy vieläkin hämäämään ihmisiä nykypäivänä.
Esim. FED:n tapauksessa sanat "Federal" ja "Reserve", eivät oikeasti tarkoita kansallista tai varantoa."

Pitää paikkaansa, EKP ei tosin ole yksityinen yritys kuten FED vaan homma on tehty täällä ovelammin, kokemuksista ja virheistä viisastuneena.

"Mielestäni talouskriisit on räätälöity jo rahan syntymekanismiin. Talouskriisin ajankohtaan on voitu yrittää vaikuttaa rahanpainantaa säätelemällä eli taloudessa vellovaa rahamäärää säätelemällä. Korkojen nosto on keino vetää rahamassaa poispäin takaisin pankkeihin, ja korkotason laskulla puhalletaan kuplaan lisää ilmaa. Tätä käsittääkseni EKP yrittää epäsuorasti tehdä?"

Allekirjoitan, lamat ovat herkkua niille joilla rahaa riittää. Lisäksi taantuman aikana voi näppärästi ja edullisesti ostella pois kaiken sen mitä nousukauden aikana on luotu. Tämä on velkaorjuuttamisen ohella toinen päätapa kasvattaa monikansallisten yritysten asemaa.

"Nyt on saavutettu jonkinlainen velkasaturaatio yksityisektorilla. Nyt kuplan puhaltamiseen on tullut siis vaikeuksia. Siksi valtioita huudetaan apuun, ottamaan lisää velkaa ns. pelastuspakettien muodossa."

Kyllä, pelkistettynä tulot ylittävät menot tai ovat tehneet niin jo kauan. Norsunluutornissa odotellaan nyt vesi kielellä taantumaa.

Toimituksen poiminnat